Onze opvang wordt gecoördineerd door een van de bestuursleden en werkt met een aantal door het land verspreide adressen. De zogenaamde Tijdelijke Opvang Adressen (TOA). De dierenambulances brengen de gevonden fretten naar de dichtstbijzijnde TOA, en deze fretten blijven dan minimaal twee weken op dat adres. In deze tijd kan de eigenaar zich melden.
Fretten komen ook via particulieren in de opvang terecht als ze vanwege een bepaalde reden niet meer voor hun fretten kunnen zorgen.
De opgevangen fret(ten) krijgt vervolgens een medisch onderzoek, wordt gechipt en twee maal gevaccineerd tegen hondenziekte. De fret wordt indien nodig gecastreerd of gesteriliseerd. Ook wordt er gewerkt aan de eventueel noodzakelijke heropvoeding van de fret.
Daarnaast verleent onze opvang ook nazorg aan mensen die een fretje uit de opvang hebben. U kunt altijd bij ons terecht met vragen en voor hulp.
Als de fret (bijna) klaar is voor plaatsing dan komt deze met een verhaaltje en een foto op de website te staan. Heeft u interesse in deze fret of wilt u meer van hem weten mail dan naar de opvangcoördinator.
De nieuwe eigenaar moet wel lid van de vereniging zijn of worden. U gaat zelf de fret na afspraak ophalen. Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met uw wensen, mannetje of vrouwtje, wildkleur of albino. In de lijst met opvangfretten ziet u welke fretten er op dit moment beschikbaar zijn, hoe oud ze zijn en hoe hun karakter is. Door contact op te nemen met de opvangcoördinator kunt u meer informatie krijgen en/of een bezoekafspraak maken.
Mocht het om de een of andere reden bij het nieuwe baasje niet goed gaan met de fret dan mag deze in overleg met de opvang kosteloos terug worden gebracht binnen een tijdsbestek van twee weken. De nieuwe eigenaar mag de fret niet doorverkopen of weggeven aan derden zonder medeweten van de opvangcoördinator.
Voor meer informatie: opvang@frettiggestoord.nl