Waar is de opvang?

Momenteel zijn er 2 hoofd opvangadressen namelijk in Utrecht en Den Haag. Verder hebben we nog een paar opvangadressen door het hele land verspreid die kleinschaliger fretten voor ons opvangen. Er is dus een grote kans dat er ook bij u in de buurt een tijdelijk opvang adres (TOA) is. Bij een TOA zijn de fretten gewoon in huis en dus gewend aan de huiselijke geluiden.
Op onze website bij de fretten kunt u zien in welke opvang de fretten zitten. De opvangcoördinator zal er voorzorgen dat u in contact wordt gebracht met de desbetreffende opvang. Mail naar: opvang@frettiggestoord.nl

Bij alle fretten staan foto’s, een verhaaltje over hun karakter, of ze een maatje hebben, hun (geschatte) leeftijd en soms waar ze vandaan komen. Alleen leden van de vereniging komen in aanmerking voor een opvangfret. Als u geen lid bent dan kunt u dat natuurlijk worden door het inschrijfformulier uit te printen of aan te vragen. Dit formulier kunt u vinden als u links op “inschrijfformulier” klikt en vervolgens nog eens rechtsboven en dan het PDF bestand opent.

Alle fretten die in de opvang komen worden ingeënt, gechipt en als ze oud genoeg zijn gecastreerd. Is de fret niet oud genoeg voor castratie dan dient u dit op een later tijdstip zelf te laten doen, of kunt u de fret een implantaat laten geven.

Een pup uit de opvang kost €80,00 en is dan alleen ingeënt en gechipt. Voor een volwassen fret die ook “geholpen” is betaalt u €100,00. Voor fretten vanaf 4 jaar wordt een gereduceerd tarief berekend. Ook voor POF fretten gelden andere afspraken. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met de opvang.

Wilt u eerst eens zien, ruiken en voelen hoe het is om fretten in huis te hebben dan kunt u terecht bij een zogenaamd kijkadres. Zo’n kijkadres is bij een lid van de vereniging en zij of hij zal u graag bij haar/hem thuis ontvangen. Het bestuur kan u zeggen of er een kijkadres bij u in de buurt is.

 

“Ik wil graag een of meerdere fretten uit de opvang, wat moet ik doen om hiervoor in aanmerking te komen?”

  • U kunt het aangeven op het inschrijfformulier.
  • U kunt bij voorkeur e-mailen naar de coördinator van de opvang. Voor contactgegevens zie de adrespagina van deze website.

Afgifte-eisen!

De eventuele nieuwe eigenaar moet lid van de vereniging zijn of lid worden. Het lidmaatschap kan per jaar worden opgezegd. Er moet een vergoeding voor de fret worden betaald. En natuurlijk moet er een goed tehuis worden geboden voor de fret.